Bagietka z gruszką i camembertem

Składniki na śniadanie dla 2 osób:

  • 1 duża bagietka lub 2 mniejsze
  • 1 gruszka
  • 1 opakowanie sera camembert
  • garść orzechów włoskich
  • garść liści rukoli
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy

W miseczce lub filiżance wymieszać miód, ocet i oliwę na jednolity sos.

Przekroić bagietkę na pół. Polać każdą połowę odrobiną sosu balsamicznego. Ułożyć plastry gruszki, camemberta oraz liście rukoli. Posypać orzechami włoskimi.

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Bagietka z gruszką i camembertem

  1. Pingback: Sałatka z granatem « Stoliczku nakryj się – Przepisy kulinarne

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s