Śniadanie z twarożkiem i pieczonymi pomidorami

sniadanieztwarozkiemProste, zimowe śniadanie. Najchętniej jedzone w słońcu odbijającym się od śniegu.

Składniki (na 2 osoby):

  • 12 pomidorków koktajlowych na gałązce
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • oregano lub tymianek
  • 200 g serka wiejskiego lub twarożku naturalnego/koziego
  • pieczywo (np. chleb na sodzie)

Piekarnik rozgrzać do 220’C, górna grzałka. W naczyniu żaroodpornym bądź na blasze ułożyć pomidorki koktajlowe. Polać oliwą oraz octem balsamicznym. Posypać przyprawami. Zapiekać 5-10 minut, do momentu aż skóra na pomidorach zacznie pękać i się rumienić.

Pieczywo posmarować twarożkiem. Na wierzch ułożyć nieco rozgniecione pomidorki (uwaga, pryskają!).

sniadanieztwarozkiem2

sniadanieztwarozkiem1

6 thoughts on “Śniadanie z twarożkiem i pieczonymi pomidorami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s