Chlebki naan z serkiem Philadelphia i awokado

PrintI kolejne śniadanie z magazynu Smak. Swoją drogą dziękuję A. za niezwykle trafiony prezent. Przepis idealnie wpasował się w to, co było dostępne w moich zapasach – chlebki naan i kiełki słonecznika. Uwielbiam śniadania, które ostatnio jadam, a zwłaszcza takie, po których czuję niesamowitą energię i ciepło w brzuchu. Czasem, jeśli na śniadanie jest świeży, ciepły chleb, z chrupiącą skórką, jestem w stanie zjeść nawet dziesięć kromek takiego pieczywa.

Składniki (na 2 osoby):

  • 2 chlebki naan (do dostania np. w Lidlu)
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 opakowania serka Philadelphia (lub innego naturalnego lub czosnkowego serka)
  • sok z cytryny
  • garść kiełków słonecznika
  • sól, pieprz

Chlebki naan przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja moje skrapiałam wodą i wstawiałam do piekarnika nagrzanego do 200’C na około 5 minut. W tym czasie obierać awokado i pokroić w plasterki. Gorące naany posmarować grubo serkiem, na wierzchu ułożyć awokado i skropić kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawić pieprzem i szczyptą soli. Podawać z kiełkami.

Reklama

3 uwagi do wpisu “Chlebki naan z serkiem Philadelphia i awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s