Owsianka

PrintMiła odmiana dla kanapek na śniadanie. Owsiankę można podawać z owocami, miodem, brązowym cukrem, i wszystkim, na co tylko macie ochotę. Mi najbardziej smakuje z brązowym cukrem i wkrojonym owocem. To moje ulubione śniadanie od trzech ostatnich dni.

Składniki (na 2 porcje):

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

dodatkowo:

  • brązowy cukier lub miód
  • truskawki lub inne owoce

W garnku gotujemy płatki owsiane z mlekiem i szczyptą soli na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż płatki zmiękną, a owsianka zgęstnieje. Podajemy od razu.

owsianka1

7 thoughts on “Owsianka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s