Jajka faszerowane z łososiem

jajkafaszerowanełososPozostając nadal w temacie jajek i Wielkanocy, dzisiaj kolejne ulubione jajko, które musi stanąć na świątecznym stole, bo świetnie smakuje, a przy okazji ładnie się prezentuje. W środku znajdziemy wszystko to, co dobrze komponuje się z wędzonym łososiem, czyli serek śmietanowy, koperek i odrobina soku z cytryny.

Składniki (na 12 połówek):

  • 6 jajek
  • 1 łyżka serka śmietanowego (np. Philadelphia) lub majonezu
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 plastry wędzonego łososia (+ do dekoracji)
  • posiekany koperek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, delikatnie obrać, aby nie naruszyć białka. Przekroić na pół i ostrożnie oddzielić żółtka – przełożyć do miseczki. Połówki białka można przepłukać.

Żółtko rozgnieść widelcem. Dodać serek, sok z cytryny, drobno posiekanego łososia i koperek. Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Układać na połówkach jajek farsz, tak aby powstała „górka”.

Udekorować malutkim plasterkiem łososia i koperkiem.

2 thoughts on “Jajka faszerowane z łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s