Temperatura powietrza na zewnątrz i weekend tak bardzo rozleniwia, że dzisiaj pominę opis o tym, jak codziennie zajadam się truskawkami. Zostawiam Was natomiast z przepyszną kanapką, którą będzie wymarzoną na pożywne śniadanie przed całym dniem plażowania.
- 1 ciabatta lub bagietka
- 4 grube plastry sera camembert
- garść rukoli
- 4-5 truskawek pokrojone w plastry
- ocet balsamiczny
- miód
- oliwa
Rozgrzać patelnię grillową (lub piekarnik (220’C)).
Ciabattę przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć camemberta, truskawki i rukolę. Na wierzch polać około jedną łyżeczką oliwy, miodu i octu balsamicznego. Kanapkę ułożyć na patelni grillowej, lekko dociskając. Opiekać po kilka minut z każdej strony, do momentu aż ser się roztopi.
Mmm koniecznie muszę wypróbować przepis :)
Ciekawe połączenie… Muszę spróbować
połączenie rewelacyjne! muszę sobie taką kanapkę jutro sprawić z rana!