Pasta jajeczna z mascarpone

pastajajecznamascarponeKto kiedykolwiek spróbował domowych dodatków do chleba w postaci past, ten wie, jaka to przyjemność dla podniebienia. Moje ulubione typy: pasta jajeczna i z tuńczykiem. Obowiązkowo ze szczypiorkiem. Czasem jeszcze z pomidorem. Koniecznie na świeżutkim pieczywie.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mascarpone
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać mascarpone, sok z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem.

pastajajecznamascarpone1

3 thoughts on “Pasta jajeczna z mascarpone

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s