Co zrobić z pozostałą połową tuńczyka w puszce z wczorajszego przepisu? Na przykład tę pastę z tuńczyka jako dodatek do chleba na śniadanie. Nie zajmie nam to dużo czasu, więc nie musimy zrywać się skoro świt. Ja uwielbiam pastę na świeżutkim chlebie oliwskim z grubą, chrupiącą skórką.
Składniki (na około 3-4 kanapki):
- 70-80 g serka naturalnego lub twarogu
- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 2 suszone pomidory pokrojone
- kilka kropli soku z cytryny, pieprz
- szczypiorek posiekany/ pomidor/ papryka / ogórek kiszony
Serek, tuńczyka oraz pomidory łączymy ze sobą w malej miseczce. Doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny i pieprzem. Kanapkę dekorujemy warzywami.
Pingback: Makaron z tuńczykiem i koperkiem « Stoliczku nakryj się – Przepisy kulinarne
Pingback: Pasta jajeczna z mascarpone | Stoliczku nakryj się - Przepisy i rysunki kulinarne