Pasta z tuńczyka

Co zrobić z pozostałą połową tuńczyka w puszce z wczorajszego przepisu? Na przykład tę pastę z tuńczyka jako dodatek do chleba na śniadanie. Nie zajmie nam to dużo czasu, więc nie musimy zrywać się skoro świt. Ja uwielbiam pastę na świeżutkim chlebie oliwskim z grubą, chrupiącą skórką.

Składniki (na około 3-4 kanapki):

  • 70-80 g serka naturalnego lub twarogu
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 suszone pomidory pokrojone
  • kilka kropli soku z cytryny, pieprz
  • szczypiorek posiekany/ pomidor/ papryka / ogórek kiszony

Serek, tuńczyka oraz pomidory łączymy ze sobą w malej miseczce. Doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny i pieprzem. Kanapkę dekorujemy warzywami.

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Pasta z tuńczyka

  1. Pingback: Makaron z tuńczykiem i koperkiem « Stoliczku nakryj się – Przepisy kulinarne

  2. Pingback: Pasta jajeczna z mascarpone | Stoliczku nakryj się - Przepisy i rysunki kulinarne

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s